Niciun produs în coș
Cu o îngrijire adecvată în toamnă și cu operațiunile necesare pregătirii plantei pentru iarnă, îi vei asigura condițiile necesare pentru o iernare reușită.
Iată la ce ar trebui să acordați atenție :
1 - Nutriția plantelor.
2 - Stimularea sistemului radicular.
3 - Udarea.
4 - Tăierea.
În toamnă, ar trebui să STOPATI hrănirea plantelor cu azot. Acest îngrășământ stimulează formarea lăstarilor tineri. Până la începutul frigului, nu vor avea timp să devină mai puternici și pot muri în timpul iernii.
Ingrasamintele ORGANICE sunt o alternativa de utilizare pe tot parcursul anului inclusiv in perioada de toamnă.
Pe langă faptul că descompunandu-se eliberareză nutrienţi, ingrășămantul organic imbunatatește structura solului și sporește capacitatea acestuia de a menţine apă și nutrienţi, pe termen lung, ele vor creste sănătatea și fertilitatea solului.
INGRASAMANTUL RECOMANDAT DE NOI : pentru aplicare pe tot parcursul anului, o data la 2 luni pentru o dezvoltare mai rapidă și evitarea imbolnăvirii / uscărea plantelor de tuia:
PRODUSUL POATE FI COMANDAT AICI: https://gradinabio.ro/collections/ingrasaminte-solide/products/ingrasamant-tuia-bio
Principalul element prin care plantele isi asimileaza nutrientii, sunt radacinile. In special in perioada de iarna, pentru o iernare mai stabila a plantelor acestea au nevoie sa fie suficient de dezvoltate incat sa asimileze cat mai multi nutrienti.
Fertilizantul organic pentru TUIA de la Gradinabio.ro asigura dezvoltarea radacinilor si o asimilare mai buna a apei.
Tufa de conifere iubește umiditatea, dar rețineți că excesul său va duce la descompunerea rădăcinilor. Deci plantele ar trebui udate din abundenta dar nu in exces, plantele nu trebuiesc inundate, de preferabil ar fi ca udarea sa se faca regulat la 2-3 zile in cazul lipsei de precipitatii.
Tăierea este o altă acțiune necesară toamna pentru îngrijirea coniferelor. Le oferă o dezvoltare sănătoasă dar si un aspect placut. Este foarte important să nu exagerați atunci când tăiați un tufiș de conifere în toamnă. Dacă îl expuneți foarte mult, atunci nu va avea timp să-și revină și s-ar putea să nu reziste bine frigului din iarnă.
De ce este important sa efectuam tăierea arborilor de TUIA ?
Taierea este necesară, în primul rând, pentru a îndepărta lăstarii uscați și bolnavi. Taierile neefectuate la timp, pot duce la uscarea intregului tufiș.
Important!
Dacă apar ramuri ușor îngălbenite sau uscate, îndepărtați-le imediat.Condiția principală pe care trebuie să o respectați atunci când taiați plantele este vremea uscată si o temperatura a aerului de la +4 grade.
TUIA este considerată o coniferă rezistentă la îngheț. Excepție fac soiurile decorative și arbustii plantați recent, care nu au avut încă timp să-si crească rezistenta. După îngrijirea corespunzătoare a arbustilor in toamna, este necesar să o pregătiți pentru iarnă.
1 Încălziți solul prin mulcire. Pentru a face acest lucru, săpați lângă trunchiul plantei, îndepărtați toate buruienile și așezați materialul de protecție. Ca mulci se potrivește: compost, gunoi de grajd, frunze uscate, paie. Înălțimea stratului de izolație poate ajunge la 10 până la 30 cm.
2 Izolați tufișurile. Pentru a face acest lucru, trebuie să ridicați ramurile plantei în sus, apăsându-le pe trunchi și fixându-l cu un fir sau o frânghie. Puneți o pungă cu tonuri deschise deasupra tufișului: fotosinteza are loc pe tot parcursul anului, astfel încât planta are nevoie de o sursă constantă de lumină solară, altfel se poate îngălbeni.
3 Folosiți recipiente de plastic de 5 litri pentru a adăposti un copac tânăr. Tăiați fundul sticlei și puneți-l deasupra coniferului.
Prevenirea arsurilor scoarței este o altă acțiune importantă în îngrijirea tuia și pregătirea acesteia pentru iarnă. Pentru a face acest lucru, începând cu 15 februarie, din partea unei surse active de lumină solară, instalați scuturi lângă copac.Important!
Este necesar să îndepărtați la timp stratul protector altfel acesta va contribui la crearea efectului de seră. Acest lucru, la rândul său, poate duce la moartea arbustilor.